Termékek Menü
+36 70 746 3524
Ön itt jár: > Kezdőlap >

blog

blog

2017. 02. 28. 11:59:51

Az vagy, amit megeszel 

Az rovarok az élővilág hatalmas részét képezik. Több a hangya (Formica rufa), mint ahány levél nő a világ összes fáján, és ez a különbség valószínűleg nagyságrendekben mérhető. A házilégy (Musca domestica) élete során 9.000 petét rak, amelyekből az utódok napok alatt ivaréretté válnak, és maguk is petét raknak. Ha nem esnének számos ragadozó áldozatává, pár hónap alatt térdig gázolnánk a legyekben. Bár akad néhány egyfajta táplálékra specializálódott ragadozó, például a különböző hangyászok, nagyon kevés az olyan rovar, mely csak néhány ragadozó számára szolgál táplálékul. A rovarok zsákmányállatok más rovarok, pókok és egyéb ízeltlábúak, halak, kétéltűek, hüllők, madarak és emlősök számára is. Az egyes rovarfajok evolúciós taktikával nehezítik meg, hogy egy ragadozó rájuk mint megbízható, állandóan elérhető zsákmányforrásra specializálódjon. A kabócák életciklusa nemcsak nagyon hosszú, de ráadásul években mért prímszám, 13 vagy 17 év, és a ragadozónak pontosan ugyanilyen életciklusra lenne szüksége, hogy lépést tartson velük. A sáskák éveken át alig mutatkoznak, csak akkor lesz sáskajárás, ha bizonyos feltételek, mint például a bőséges táplálékforrások jelenléte egyidejűleg teljesülnek. Bár ilyen években sokan vadásznak rájuk, számtalan különböző madár, hüllő és emlős, beleértve az embert is, egyetlen ragadozó sem specializálódhat csak sáskaevésre, inkább kiegészítő táplálék gyanánt számíthatnak rájuk. Ez is azt támasztja alá, hogy más szerekhez képest a Rovarszerekről keveset tudunk meg, ha csak a rájuk vadászó ragadozókat vizsgáljuk. Esetükben táplálékaik szolgálhatnak hasznos információval.

2016. 07. 15. 17:24:34

Ha azt a mentális esszenciát látjuk, hogy van egy spiritualitás iránti elkötelezettség, valahonnan jött az égből, a lét tiszta eredetétől, és nem tud eligazodni itt a Földön a hétköznapi dolgokban, mert itt a földi lét kötelesség, csupa agresszió, és szárnyalni szeretne, de közben minden megköti, ami itt van a Földön, az valamilyen madárból készült szerért kiált. De a madarak közül vajon melyik az a madár, amelyiknek a leginkább kell erőszakot elszenvednie? Mert a múltkori előadásban a Falcót, a vándorsólymot mutattam be így. De a sólyom, az egy célra tartott állat. Tehát le van határolva. A galambnak viszont sok erőszakot kell elviselnie. A galambból készült szernek, a Columba palumbusnak a mentális esszenciája a szolgálat. Szolgálatot teljesíteni mély vallásos alapon, mindig szolgálni, segíteni, gyógyítani. Az az érzésük, hogy ők túl finomak ehhez a durva és agresszív világhoz. És folyamatosan szenvednek a bántalmazástól. A bántalmazás elszenvedése az általános madárszer-témán belül a galamb lényege.

2016. 07. 15. 15:43:41

... Mindhárom esetet összeköti egy hiedelem, hogy noha mindegyikük csak negyven körül jár az életben, de öregebbnek hiszik magukat. Vagy félnek a korai öregségtől. Ha megnézzük a tünetjegyzékben azt a tünetet, hogy „öregnek érzi magát”, tizenhárom szert találunk benne. Többek közt a gyémántot, a hidrogént, a tömjént, a rezgő nyárt, a szivárványt, a plutóniumot – érdekes társaság, és közéjük keveredett egy madár is, a fehérfejű rétisas. A Haliaeetus leucocephalus. Ez a szer egy meglőtt, törött szárnyú sasból készült. A törött szárnyú sas, mint egy hirtelen megöregedett madár, már nem repül. Csak esik.

Ha azt a másik tünetet nézzük meg, amit szintén mindhárman elmondtak, hogy vágynak a hegyekbe, magasba, a természetbe, vidékre, akkor konkrétan a „vágyik a magas hegyekbe” tünetben csak négy szer van, amiből két szer madárból készült. Ez persze nem annyira meglepő, a madár magasan szárnyal. Különösen ez a kettő, amelyik megtalálható ebben a rubrikában: a sólyom és a sas. 

2016. 04. 06. 18:40:58

"...mitől képes a hígított, összerázott oldat hatni, miért képes meggyógyítani, ami megbetegít olyan, mintha azon csodálkoznánk, hogy úszik a hajó a vízen..."

A homeopátiában van néhány furcsa dolog, amit a betegnek el kell hinnie, vagy szemet kell hunynia felette. Például, hogy egy higított szer fog neki hatni, egy olyan szer, amelyben a hatóanyagot az ezerszeresére, tízezerszeresére hígították és tízezerszer összerázták. Meg hogy ezt ő a hasonlóság alapján kapja, vagyis ha azt, amit ő szed, ha egy egészségesnek adjuk, az beteg lesz, ő viszont beteg, és éppen ezért neki pont ez fog használni, éppen ez a szer, ami egy egészségest megbetegít. Szóval valóban el kell hinni egy-két furcsa dolgot. Vagy szó nélkül elmenni mellette. 

2016. 03. 09. 20:58:17

Bóna László: helyed, helyem - családrendszerek, gyermekbetegségek, párkapcsolatok

Egy családrendszerben minden egyes családtag tisztában van azzal, hogy mit jelent a családrendszer egésze, mit jelent a tagok egysége és önállósága, és mindenki tudja, hogy a családtagok fájdalmai, tünetei, betegségei törekvések a rendszer működőképességének a helyreállítására vagy korrekciójára. Van, amikor épp a betegség az, ami ahhoz kell, hogy az egység fel ne boruljon, amikor épp az vezet a rendszer egészséges működéséhez azáltal, hogy korrekcióra ösztönöz.

2016. 03. 02. 00:00:00

LESZ, AMI LESZ - Döntések és életfordulók – homeopátiás szemlélettel

Bóna László három részes előadássorozata

2016. március 23.-tól május 18.-ig havi rendszerességgel szerda esténként a Lipták Villában 

Tematika és időpontok (szerdai napok 18.30–20.30 h)

2016. 02. 21. 11:09:48

Hogy néz ki a düh?

Ha megpróbáljuk megfigyelni magát az energiát, hogy mit is nevezünk dühnek, honnan ismerjük föl? A fog. Az arc krokodilszerűen összeráncolt, a szem majd’ kiguvad, vagy éppen összeszűkül, a kezek görcsbe rándulnak, az ujjak kifeszülnek, és a fog mindig látszik. Mindig tátva van, előremenetben, és minden alkalommal látszik a fog. Halvány hasonlóság van a mosollyal. Kétféle állapotban látszik a fog: ha mosolygunk, vagy ha dühösek vagyunk.