Termékek Menü
+36 70 746 3524

Columba palumbus – örvös galamb

Columba palumbus – örvös galamb

Ha azt a mentális esszenciát látjuk, hogy van egy spiritualitás iránti elkötelezettség, valahonnan jött az égből, a lét tiszta eredetétől, és nem tud eligazodni itt a Földön a hétköznapi dolgokban, mert itt a földi lét kötelesség, csupa agresszió, és szárnyalni szeretne, de közben minden megköti, ami itt van a Földön, az valamilyen madárból készült szerért kiált. De a madarak közül vajon melyik az a madár, amelyiknek a leginkább kell erőszakot elszenvednie? Mert a múltkori előadásban a Falcót, a vándorsólymot mutattam be így. De a sólyom, az egy célra tartott állat. Tehát le van határolva. A galambnak viszont sok erőszakot kell elviselnie. A galambból készült szernek, a Columba palumbusnak a mentális esszenciája a szolgálat. Szolgálatot teljesíteni mély vallásos alapon, mindig szolgálni, segíteni, gyógyítani. Az az érzésük, hogy ők túl finomak ehhez a durva és agresszív világhoz. És folyamatosan szenvednek a bántalmazástól. A bántalmazás elszenvedése az általános madárszer-témán belül a galamb lényege.

A galamb az isteni lét hírnöke. Noé egy galambot küld, és ha a galamb nem száll vissza, akkor van már föld, akkor már létrejött egy új föld. Úgy hoz jó hírt, hogy nem hozza. A béke jelképe szájában a béke olajágával. De a galambpár az örök hűség, a szerelem jelképe is, ezeket hadd nem mondjam végig.

De miért is szenved el erőszakot a galamb? A postagalamb azért talál vissza a fészkére, mert pont a párzás és a költés időszakában szedik ki a fészkéből. Tehát egy mérhetetlen nagy erőszakot követnek el rajta, elszakítják attól a helytől, ahol éppen fészkelt és otthont teremtett, és fiókái lettek. Elszakítják onnan, elviszik máshova, és azért talál vissza, mert az a nagyon erős vágy hajtja, hogy visszataláljon oda, ahová épp egy erős köteléke fűzi. Tehát a legmélyebb emberi vágyában, a kötődésben, az összetartozásban, a szeretetben van ő bántalmazva. Tehát a galambból készült szer annak az állapotnak a szere, amikor leginkább az bántalmaz, akihez kötődsz. Amikor kialakul egy kötődés, és pont a legmélyebben kötődő állapotban éled meg az elszakítottságot. Hozzá közel álló szer a Natrium muriaticum; ami az ásványvilágban a Natrium muriaticum, az a madárszerek között a Columba palumbus. Tehát a galambból készült szer az egyik legjobb állatszer a bántalmazást elszenvedett embernek. Aki onnantól az egész életét egy alázatos, valamilyen hitnek megfelelő, istenkereső, hitét kereső, hitében megsértett emberként éli. Egész életében egy szolgálatkész, végrehajtó, kötelességtudó hivatást végez, így megy bele párkapcsolatba, így éli a kapcsolatait. Miközben a háttérben valójában az emberi kötődésbe vetett hite van megsértve, mert egy bántalmazást élt meg.

Kolumbusz Kristóf, azaz Galambos Kristóf, aki szintén egy új földre igyekezett, egy új úton, nyugat felé keletre, a lemenő nap irányába a fölkelő nap birodalmához. Elindult a semmibe, mint Noé, a bárkájával. Mint Szent Kristóf, aki Krisztust hordozza, innen kapja a nevét, ő volt, aki Krisztust átvitte a folyón, és mivel egyre nehezebb volt a súly rajta, kiderült, hogy Krisztust viszi. Kristóf az ’Krisztust hordozó’. Szó szerint. Tehát ugye hitet hordozó ember, aki gondolja, hogy van egy új föld, egy Édenkert, létezik valami föld, ahol nincs kegyetlenség, ahol jó világ van, ahol minden más, mint itt, ahol végre minden rendben van, és akkor elindul a semmibe. De hát gondoljuk csak el, nincs annál nagyobb magány, mint ott lenni a semmiben, csak a saját hitedben, hogy van valahol mégis valami, ahová mész. És ott vannak a fogatlan matrózok, már a citrom is elfogyott, és ott van a skorbut, és mindenki azt mondja, hogy micsoda eszeveszett őrültség az egész, indulni a semmibe, és ő még mindig megy, és azt mondja, hogy lesz majd egyszer itt egy föld. És Galambos Kristóf megy tovább a teljes semmiben, hogy egyszer valahová eljusson, ahol minden jó lesz. Aztán kikötött valahol, ahol semmivel sem jobb semmi.

Bóna László: Borúra derű

Tartalomhoz tartozó címkék: blog