Termékek Menü
+36 70 746 3524
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

Kedves Olvasóink és előadásaink, rendezvényeink Látogatói!

Bizonyára feltűnik, hogy könyveink és előadásaink java része homeopátiás rendezvény vagy könyv. A kiadó filozófiájához ugyanis ezt a gondolkodásmódot érezzük legközelebb állónak.

Homeopátiás kiadványaink egy része minden előképzettség, előtanulmány nélkül megérthető, olvasmányos, izgalmas, élettörténetekben és gondolatokban gazdag könyv, másrészt sok olyan szakkönyv is megtalálható kínálatunkban, amely a homeopátiával kifejezetten mint gyógyító szakmával foglalkozik, és a gyakorló gyógyítók praxisához nyújt szakmai segítséget.

Sokan a homeopátiáról csak mint alternatív gyógymódról hallottak, és nyilván sok kétséggel, tagadással találkoztak, vagy talán az ellenkezőjével is, pozitív tapasztalatokkal, elköteleződéssel, de ami rosszabb: merev elvszerűséggel az egyik oldalon és vakhittel a másikon. Egyik sem szolgálja az eleven gondolkodást.

Pedig a homeopátia jóval régebbi, mint ahogy ebből egy kidolgozott rendszerre épülő gyógymóddá vált. Eredetileg egy szemléletmód, gondolkodásforma, természetfilozófia, ami a természet működésének két jól felismert törvényszerűségére épül: a hasonlóság egymásra való hatására és a gyenge hatások szabályos ismétléséből, ritmusából eredő felfokozódó erőre.

A hasonlóság egy olyan természeti elv, amelyet már az ókorban gyógyító orvosok is pontosan ismertek, univerzális, és nemcsak a gyógyításra igaz, hanem működik az élet minden területén, többek közt például a nevelésben, a táplálkozásban, a kommunikációban, művészetben stb. Egyszerű megérteni: két élő szervezet csak akkor tud egymásra hatni, egymással kommunikálni, egymásnak információt átadni, ha egymásban felismernek magukkal bárminemű hasonlóságot. Ha felfedezek a másikban valamennyi hasonlóságot magammal, akkor tudok rá hatni, át tudom neki adni, amit szeretnék, és tud rám hatni, be tudom fogadni, amit ő szeretne. Ha nincs semmilyen felismert hasonlóság, nincs kapcsolat sem. Kimondhatjuk azt a szép és humanisztikus igazságot, hogy minél több a másikban felismert magammal való hasonlóság, annál több különbséget is el tudok fogadni tőle. Csak a hasonlóság teremt csatornát közöttünk. Abban a világban, ahol a védelmet az emberek úgy képzelik, hogy az idegent kizárják – legyen az idegen kultúra vagy betegítő kórokozó – egy felszabadító fordulat a figyelem fókuszát az ismeretlentől és idegentől a másikban felismerhető, velem való hasonlóság felé fordítani, és megérezni, hogy ez véd meg igazán.

A homeopátia másik igazsága is egy természetből leszűrt működési mód: a leggyengébb, legszelídebb hatás mélyreható, lényegre törő változást tud okozni, ha az felismerhető ritmusban, mintázatban van ismételve. A finom és gyengéd érintés, kellő ismétléssel szelídebben és alapvetőbben változtat, mint egyetlen nagy erejű ütés. A durva hatásokra az élők ellenhatással, durva ellenkezéssel reagálnak. Az egymásban felfedezett hasonlóság csatornájában egymás felé finoman és gyengén, de szabályosan ismételve küldött üzenetekkel egymást megértve és elfogadva, mélyen és alapjaiban vagyunk képesek összehangolódni. És az élet mindent átható erejében – a vis vitalisban – egymást megértve, egymással együttműködve létezni.

Bóna LászlóAdataink:

Vis Vitalis Kiadó És Életmód Tanácsadó Kft.
Székhely: 1185. Budapest, Bihar utca 19. - Kereskedelmi tevékenység nem folyik!!
Cégjegyzékszám:01-09-177684
Nyilvántartásba vevő hatóság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
E-mail: visvitaliskiado@gmail.com
Telefon: +36 30 2003544
Adószám:24693842-1-43
Számlaszám: 10702277-68249580-51100005